Bruiloft band of DJ voor uw feest ?


Als je niet kunt beslissen of het een Dj of een bruiloft band wordt, dan zijn hier een aantal voors en de tegens. Met deze tips kies jij de bruiloft band of DJ die bij jouw bruiloft feest past.
Een ding is zeker, de muziek op je receptie kan je bruiloft feest maken of breken. Het bepaald wat voor herinneringen jullie als bruidspaar, maar ook jullie gasten zullen overhouden aan de trouwerij. Het bruiloft feest is immers het slot van trouwerij en met deze laatste indrukken van een drukke trouwdag gaan je gasten en jullie zelf weer naar huis. Er zij een aantal dingen om te overwegen als je een keuze gaat maken voor muziek op je trouwerij.
Het soort muziek dat je uitkiest kan het thema dat je voor je bruiloft hebt uitgekozen versterken of teniet doen. Is het thema van je bruiloft Barok, en voer je de stijl door in de bruidskleding, de uitnodigingen, de versiering en de ceremonie? Dan komt het wel heel raar over als er plots een DJ een stampende beat inzet en jij met je barok jurk de dansvloer op moet. Een kamerorkest of celliste is dan meer op zijn plaats, met stijldansen als de dansstijl van de avond. Is het thema Rock and Roll dan is een Rock and Roll bruiloft band voor de hand liggend. Heb je dus een thema waar je aan vast wilt houden? Houd dan ook rekening met het soort muziek op je receptie.
De samenstelling van je gasten kan een andere belangrijke invloed zijn bij het kiezen van je muziek. Wil je dat iedereen de dansvloer opkomt dan kun je het beste een gevarieerd muziekaanbod de revu laten passeren. Een DJ zeker een met digitale muziek op voorraad  heeft dan waarschijnlijk een groter repertoire dan een live bruiloft band. Deze moeten zich meestal houden aan de nummers waar zij vertrouwd mee zijn, terwijl de DJ in staat is de meeste verzoeknummers te honoreren. snelle muziek afgewisseld met langzame nummers maakt dat iedereen van je gasten een deuntje hoort waarmee hij of zij de voetjes van de vloer wilt doen.
Je budget kan een van de grootste redenen zijn waarom je een DJ of bruiloft band kiest. Immers, een band met een aantal leden en meer apparatuur en instrumenten kost meestal meer dan een DJ in zijn eentje met zijn DJ-set. Maar vergis je niet, DJ of bruiloft band, je betaald natuurlijk ook voor een zekere mate van kwaliteit. Live muziek is voor velen spannender en de interactie met de gasten is vaak groter. Kun je je meer veroorloven dan maakt een live band natuurlijk wel een spetterend feest. Maar ook wanneer je meer besteed aan een kwalitatieve DJ verhoogt dat natuurlijk wel het niveau van je bruiloft feest.
Vergeet niet bij het management van de feest locatie te informeren of wat jij planned voor je receptie wel mogelijk is in hun pand. Een live band met al hun apparatuur heeft heel wat stroom nodig. Zijn de stroomgroepen in het pand daarop berekend of slaan de stoppen door zodra de gitarist zijn eerste akkoord op zijn elektrische gitaar speelt? Leid een Dj met zijn stampende Dance muziek niet tot klachten van de omgeving waardoor de politie de stekker uit je feest komt trekken. Kortom misschien moet je je muziekkeuze laten afhangen van de locatie of je locatie van je muziekkeuze. Houd daar in ieder geval rekening mee.
Bron :
Misschien is de ultieme oplossing een DJ en een zangeres of zanger.. meer weten ?

Rate this post