Auto Rodeo Wilp Achterhoek 18-19 mei 2019

Auto Rodeo Wilp Achterhoek

Auto Rodeo 18 en19 mei 2019 met DJ Con Nalez

De jaarlijkse autorodeo is iets wat je niet wilt missen!  Carnavalsvereniging De Lollebroek organiseert jaarlijk een autorodeo aan de Leemsteeg in Wilp-Achterhoek. Het is altijd weer een spektakel om naar uit te kijken.


Deelnemers die met hun wagens de onderlinge strijd aangaan en er flink op los rammen. De Standaardklasse en de Mini MPV klasse zullen worden verreden. Bij voldoende deelname bestaat de standaardklasse uit deStarters klasse (voor de echter beginners),  Duitse klasse (zorg voor een duitse uitstraling van je auto) en de Lady’s only klasse!

Tijdens de wrakkenmanche komen aan het eind van de middag nog alle rijdende voertuigen de baan op.

Bij de autorodeo is het de bedoeling de tegenstanders uit te schakelen door flink op elkaar te botsen. Dit moet uiteraard wel gebeuren volgens de geldende regels. Wie te hard inbeukt, met name in het portier aan de bestuurderszijde, kan worden gediskwalificeerd. Vanuit de jurywagen zal dit nauwlettend in de gaten worden gehouden. Mocht iets niet volgens de regels verlopen en gevaar opleveren zal onmiddellijk de rode vlag omhoog worden gestoken en tegelijkertijd een luid signaal klinken. De rodeo word vervolgens tijdelijk stil gelegd.

Op een groot stuk weiland, omgeven door een brede greppel gaan circa 12 wagens telkens rijden. Na het startsignaal gaat het gas erop en proberen de deelnemers elkaar uit te schakelen. Soms kan dit al heel snel gebeuren, simpel door de juiste tik uit te delen.

Het is een tweedaags evenement, waarbij op zaterdag er van alles te doen is voor de kinderen. Voor meer informatie over de zaterdag kijk op deze website bij de Lollebroekse Cross!

Links

4.9/5 - (12 stemmen)